Steffen Jungersen / Dr. Rock

STEFFEN JUNGERSEN bliver mange steder som den største selvfølge beskrevet som ”en legende i dansk rock”, ”rockens sprogekvilibrist” og ”Dr. Rock” – takket være en over tre årtier lang karriere som rockreporter og –anmelder. Jungersens journalistiske virke startede på forskellige lokalaviser, inden han igennem 25 år bestred posten som musikredaktør på dagbladet B.T.
I dag fungerer han desuden som forfatter, foredragsholder, gæstelærer, kommunikations- og karrierekonsulent for bands og solister, konferencier, musiker og freelanceskribent m.m.m.

Booker:
Lars F. Larsen
lars@targetgroup.dk

SHOWS:

Rock Og Røverhistorier
Noget så sjældent som et rock’n’roll stand-up comedy show. Steffen Jungersens ældste og meget roste show.

Om et levet liv som rockjournalist og møderne med de store stjerner fra Metallica til Johnny Madsen, Kiss, Rolling Stones, Ozzy Osbourne, Lemmy m.fl. “Rock-anmelderen og journalist-legenden Steffen Jungersen, er efter en menneskealder i rockens tjeneste bl.a. som musikredaktør på BT klar med et fremragende foredrag om rockens historie og sit eget liv i musikken tegn!” – “Hvor rock n’ roll kan det blive?… Danmarks gennem tiderne mest afholdte og berømte musikanmelder Steffen Jungersen går i dette show selv på scenen, med et meget rost og underholdende foredrag om musik. Vi taler her om en mand, som har pisset over kors med stort set hele den danske rockbranche, samtidigt med at han er på kaffe med store udenlandske artister, når de en sjælden gang gæster vort kongerige.

Denne gang går Jungersen så selv ind i rampelyset, for at fortælle sin historie, om en menneskealder i musikkens tjeneste. Med afsæt i nogle af de sange, som gennem tiden har betydet mest for Steffen som stjerneanmelder på BT, er dette historien om et langt liv I musikkens tjeneste.

Dette er samtidigt historien om, hvordan en anmelder selv ender med at blive en rocklegende. Jungersen vil aftenen igennem fortælle malende, rørende og morsomme anekdoter om sine møder med nogle af musikhistoriens største legender som Kiss, Metallica, Ozzy Osbourne, Steven Tyler, Rolling Stones og vores egne Volbeat & D-A-D.”

HEAVY METAL 50 ÅR!

I 2020 rundede Heavy Metal som genre det halve århundrede. Genren blev ifølge Steffen Jungersen født fredag 13.2. 1970. Den dag udgav nemlig legendariske Black Sabbath deres selvbetitlede debutalbum og fulgte senere samme år op med ét af rockens mest ikoniserede værker, “Paranoid”.

Få hele historien om metalrocken fra starten med Black Sabbath via Judas Priest, Iron Maiden, Metallica o.s.v. Hele historien om hvordan rockens mest udskældte genre fik verdensherredømmet. Fortalt af én, som har været med gennem alle årene, og som har mødt alle genrens største udøvere.

Black Sabbath – The True Story of The Beginning

Fredag 13. februar 1970 blev Heavy Metal født, thi den dag udkom Black Sabbaths selvbetitlede debutalbum! Og for at det ikke skulle være løgn cementerede de den genre, de her gav liv på jord, med endnu en milepæl i metals historie, ”Paranoid”.

Verden er nu godt 50 år senere aldrig blevet den samme igen.
Hør historien om de plader og anekdoter fra rockens både mest sejlivede men også mest udskældte subgenre fortalt af én, der har været med hele vejen:

Steffen Jungersen, rockjournalist, som på omtalte fredag 13. februar 1970 solgte sin ti-årige sjæl til den hårde rock og siden blev rockjournalistikkens fremmeste fortaler for genren.

Hør bl.a. om Jungersens møder og interviews med Tony Iommi og Ozzy Osbourne, og hvad de bl.a. sagde om ”dengang”.

Få historien om starten og om hvordan rockens mest udskældte genre fik verdensherredømmet.

VOLBEAT – THE TRUE STORY vejen fra ti år
Steffen Jungersen er stolt af at kunne præsentere det første “VOLBEAT – approved” foredrag om den største sensation i nyere dansk rockhistorie.Rejsen fra Midtsjælland til Madison Square Garden – historien om hvordan et dansk band blev et af verdens største Heavy bands!

Steffen Jungersen har fulgt Michael Poulsen før Volbeat, siden begyndelsen af hans karriere, og har en unik indsigt i den fantastiske, og omkostningsfulde rejse det har været at skabe VOLBEAT. Kom med på et tungt ridt ind i bandets univers gennem en personlig og til tider nådesløs fortælling og genhør udvalgte numre

“THIN LIZZY, Live & Dangerous” – historien Lizzy og Lizzy Live!
”Verdens bedste livealbum” fylder 45 år. Hør historien med andre nedstik i Thin Lizzys historie, og hvorfor de toppede med dét album, som siden er anerkendt som verdens bedste af sin slags.

Rolling Stones – The True Story
Jungersens bramfrie foredrag om hans livslange kærlighedsaffære med Stones, og hvorfor de nu engang stadig over seks årtier inde i karrieren er verdens største.

Det selvudnævnte ”Greatest Rock’n’Roll Band In The World” optrådte første gang under navnet The Rolling Stones 12. juli 1962 i London, og siden har hverken talrige interne kriser, udskiftninger, flodbølger af narkotika, kaotiske koncertsituationer eller dødsfald kunnet stoppe de to frontfigurer Mick Jagger og Keith Richards. På trods af masser af brutale indbyrdes stridigheder har de to altid fundet sammen igen pga. deres fælles barn, The Rolling Stones.
Hør historien fortalt af Steffen Jungersen, som har været fan, siden han var 11 år (!), og som ifølge folk, der kender ham godt, har ”blodtype Rolling Stones.” hans interviews med Keith Richards og Mick Jagger

METALLICA – 40 ÅR:
I 2022 var det utrolige fyrre år siden, Metallica med danske Lars Ulrich bag trommerne spillede deres første koncert (14.3. 1982 på spillestedet Radio City i Los Angeles), udgav deres herostratisk berømte første demo, ”No Life Till Leather” (juli 1982) og for første gang kom på vinyl på compilationalbummet ”Metal Massacre” (14.6. 1982).
I 2023 fejrer bandet så 40 års jubilæum med det banebrydende debutalbum, ”Kill ’em All”.

Hør historierne om dét og mange flere fra Metallicas utrolige karriere – fortalt af Steffen Jungersen, som bl.a. har turneret med bandet og været tæt på Metallica i mange år, ikke mindst takket være sit personlige venskab med Lars Ulrich.

Slayer – The True Story

Steffen har på egen krop oplevet Slayer utallige gange, og han vil med dette foredrag gøre os klogere på hvorfor de Californiske giganter betragtes af mange som et de vigtige navne metal-historien. Der dykkes bl.a. ned i klassikere fra Reign in Blood, South of Heaven..

“MIG & LEMMY” – talkshow med udgangspunkt i Steffen Jungersens seneste bog.
En kærlighedserklæring til rock’n’roll fyldt med erindringer og anekdoter om – selvfølgelig – Lemmy og Motörhead men også om hårdrock eksplosionen sidst i 1970’erne og op gennem firserne og videre. Et par musikeksempler eller ti sparker sig også ind undervejs.

For alle, der elsker den hårde rock, det gode rock’n’roll liv og minderne og myterne fra dengang. Hvad enten man er gammel nok til selv at have været med eller bare gerne vil høre, hvordan det var dengang, rock’n’roll legenderne stadig var forholdsvis unge.
Showet kan fås i to udgaver. Enten “bare” med mig og musikeksempler. Eller som dobbeltpakke med Motörhead tribute bandet Motörizer, som efter talkshowet spiller op med alle de fede Motörhead sange og med Steffen Jungersen selv som gæstevokalist i et par numre.