Sing Sing Sing klar med nyt album

Det startede med en frokost medio 2010, der skulle have resulteret i en aftale om 6 hyggelige weekender i starten af 2011 med gode sange, historier fra livet på landevejen, en håndfuld akustiske guitarer og en tamburin. Udgangspunktet var Ivan Pedersen,Søren Jacobsen og Alex Nyborg men de blev hurtigt enige om, at der ville mangle et kvindeligt touch. Det skulle blive til meget mere end nogle få koncerter for sjov. Faktisk har SSS spillet mere end 100 koncerter over alt i Danmark.
Fast rewind til 10. November 2010, hvor medlemmerne for første gang var samlet i Penthouse Studiet i København. Nu var herretrioen suppleret af Sascha Dupont og Nina Forsberg, og der blev snakket, lyttet til yndlingssange og jammet nogle meget forskellige sange, der afspejlede de fem medlemmers meget forskellige baggrund.
Det er et bredspektret musikalsk udtryk, der møder lytteren på “The Crossover”. Men selvom medlemmerne kommer med hver deres baggrund og inspiration, så er der alligevel en slags fællesnævner i, at musikken overordnet, på scenen såvel som på dette album, trækker på den amerikanske musiktradition i bred forstand. Sing Sing Sing er ikke et korensemble, men fire sangere, der supplerer hinanden og som live bakker hinanden op vokalt og på de forhåndenværende instrumenter, stramt styret af kapelmester/ guitarist Jacobsen. Man går målrettet efter de gode sange, og ikke nødvendigvis kendte sange. Sing Sing Sing står ved, at kernen af repertoiret er pop/rock og en blanding af covers og egne titler – at sangene gerne må have en høj ”whistleability”, men at der også gerne må være lidt kant på musikken og kød på teksterne.

 

Debut albummet er indspillet i et væld af forskellige lokationer: Studier og private hjem i henholdsvis København, Samsø, Los Angeles og på Møn. Undervejs har bandet sagt farvel til Nina Forsberg, der ønskede at koncentrere sig om sit eget album. Nu er Sing Sing Sing komplet med Lonnie Kjer som nyt medlem og SING SING SING udgøres således af : Sascha Dupont – Lonnie Kjer – Alex Nyborg Madsen – Søren Jacobsen og Ivan Pedersen.

 

Album Titlen “Crossover” er en overskrift på det specielle samarbejde, der udgør Sing Sing Sing og albummet. Bandets medlemmer har undervejs krydset broer af alle mulige slags – musikalske, virtuelle og helt konkrete for at nå frem til deres nuværende musikalske ståsted. Her ved udgangen af sommeren 2014 er Sing Sing Sing klar til endnu en omfattende Danmarksturne og udgivelsen af debutalbummet “The Crossover” som slippes af Target Group d. 29 september.