Rowbird udgiver dragende debutalbum

Rowbird er alias for sangeren Camilla Würtz Bredahl. Det er med et brændende ønske om at sætte den mørke fugl inde i sig fri, at albummet under det blotte navn “Rowbird” er blevet til. Musikken er lyden af americana-twang fra en eksplosiv guitar, simpel rock’n’roll og organiske rytmer, der kan associere til lidende hestehove fra en anden fantasiverden, der danner fundamentet for Camillas ærlige fortællinger. Sangene er skrevet af Camilla på få vintermåneder i 2014, og kort tid efter indspillet i et live set-up over få dage i Tonometer Studio ved producer Christian Skjødt.

 

Johnny Cash på børneværelset

På trods af sin unge alder, beskæftiger Camilla sig med mørke personlige emner, der særligt fik lov at folde sig ud i hendes univers, da hun i sine teenageår var fascineret af og lyttede til mandlige croonere såsom Johnny Cash, Townes Van Zandt, Elvis Presley og senere Nick Cave og danske Steen Jørgensen på ungdomsværelset. De var nogle af de karakterer, der blandt andre inspirerede til Rowbird det enkle, skarpe og ærlige udtryk Camilla dyrker; “Don’t ever let them take over your main self…”, “I’ll fight you ‘till the end of time and, though I’ve followed you halfway through life” er nogle af de nærmest selvterapeutiske linjer man møder på den første halvdel af pladen, der skaber et billede af nogle af de tanker, der florerer under overfladen i en ung sjæl; i et samfund, der kan være svært at finde fodfæstet i.

”Flugten fra virkeligheden og fra dominerende relationer er en stor del af mit univers. De er tilsat en filmisk dynamik og f.eks er et nummer som “Cellophane”, skrevet med en snert selvironi og sarkasme inspireret af blandt andet Tarantino’s “Kill Bill” og “Django Unchained”. Forklarer Camilla Wurtz Bredahl

 

Møde med Kira Skov!

Rowbird er et projekt der forsøger at få friste lytteren til ikke kun at lytte til singler, én af gangen, for “Rowbird” er et univers hvor den røde tråd binder lydbilledet sammen gennem hele debuten.
Pladen afsluttes i en duet med den danske sangerinde Kira Skov, der sammen med Rowbird fortolker det gamle nummer “What a Wonderful World”, et spændende samarbejde, der opstod eftersom Kira har fungeret som en inspirerende og støttende person det sidste år. “Rowbird” udkommer d. 3 november 2014, og er Camillas debuterende vingetag som soloartist.