Nyt album fra Mother Empire

Mother Empires album “The System” er ude nu og kan købes på alle digitale platforme.

Mother Empire’s mørke, melodiske rock er inspireret af science fiction, filmmusik og dyster synthpop. Musikken er på én gang kølig og sjælfuld og bevæger sig i grænselandet mellem amerikansk alternativ rock og en opdateret udgave af firsernes britiske New Romantics. Udtrykket svinger mellem dystre fremtidsvisioner, indadvendt søgen og iørefaldende riffs og omkvæd.

 

De mest åbenlyse referencer findes i firseralbums af Tears for Fears, Roxy Music, The Cure, Talk Talk og Depeche Mode, hvis flair for at kombinere det skæve og det radiovenlige har været et konstant pejlemærke i Mother Empire’s musikalske vision.

 

Albummets 11 sange er blevet til over en periode på fire år, hvor de fire bandmedlemmer har eksperimenteret både live og i studiet for at finde den helt rigtige lyd. Bandet har stået for det meste af produktionen selv, men da albummet skulle færdiggøres, var bofællen Rune Borup (producer for IGYOT,  Vinnie Who, Mont Oliver m.fl.) det åbenlyse valg til at sidde bag knapperne og sikre en overbevisende finish.

 

Selvom The System er Mother Empire’s debut, lyder det ikke som en debut. De 11 numre vidner om et hold erfarne musikere, og et udtryk der har fået tid til at modnes. Der er arbejdet grundigt med arrangementerne, og hvert eneste sang byder i bedste The Cure- og Depeche Mode-stil på guitar- og synth-riffs, der tegner nummerets karakter på næsten lige fod med vokalen.

 

Tekstmæssigt kredser albummet om den ustabile identitet, hvor selvfortællinger skaber mening i problematiske valg, og hvordan vi træder i karakter gennem brugen af medier. Her findes blandt andet dystre science fiction-visioner om overvågning (The System) og sammensmeltning af bevidsthed og software (Forever Alter and Replay). Andre numre byder på skæve personskildringer som fx den forstyrrede voldsmand (Iterations), den fordrukne, selvretfærdige pressefotograf (And We Celebrate) og slutnummerets nådesløse sammenstilling af prædikanten og pusheren (A Perfect Crime).

 

Se videoen til deres single “Worthless” her:

 

 
Køb albummet her: https://itunes.apple.com/dk/album/the-system/id935223256?l=da