MOUNT RUSHMORE SAFARI er klar med længe ventet debutplade der dyrker de klassiske rockdyder!

[bs_collapse]
[bs_collapse_item title=”English” active=”not_active”]N/A[/bs_collapse_item]
[bs_collapse_item title=”Danish” active=”active”]Den københavnske indie rock kvartet startede som en musikalsk legeplads mellem frontmand Andreas Sorgenfrei og Kasper Nissen (The Rumour Said Fire) i begyndelsen af 2011. De to havde tidligere spillet sammen i andre konstellationer, og fandt nu igen sammen omkring en fælles mission om at lave et nyt projekt, som siden skulle vise sig at blive til MOUNT RUSHMORE SAFARI.

MOUNT RUSHMORE SAFARI blev til et band med skiftende musikere omkring kernen af Andreas Sorgenfrei og bassisten Hans Martin, og spillede en række koncerter i ind og udland, – blandt andet som support for Kellermensch i Tyskland, og herhjemme for internationale navne som Cursive (US), And Also The Trees (UK) og Gardens & Villa (US) sideløbende med tilblivelsen af det kommende debut album.

“Elba” er indspillet i Aarhus med producer teamet “Thunder & Lightning Music” som dækker over trommeslager Mads Tønder (The Broken Beats, One Eyed Mule) og Søren Zahle Schou (Superjeg, UTAH, Peter Sommer m.fl.), der sammen er gået efter en stilren produktion, som leder tankerne hen på bands som Placebo og The Smashing Pumpkins.

Teksuniverset er bygget op omkring personlige fortællinger, inspireret af forsanger Andreas’ oplevelser ved at have lavet socialt arbejde i København de sidste 5 år med misbrugere og psykisk syge unge. Et arbejde han beskriver som: – ” et godt arbejde, som igennem de år jeg var der, lærte mig utroligt meget om mig selv, men samtidig også et hårdt arbejde, som kræver at du investerer en god del af dig selv, hver gang du står op til endnu en dag. Det hele åd mig op til sidst, og jeg endte med at føle mig så ensom og utilstrækkelig, så jeg i sidste ende var i tvivl om hvorvidt jeg måske selv stod på randen til et reelt psykisk sammenbrud.”

‘Elba’ udkommer d. 1. Juli via Target Distribution.

MOUNT RUSHMORE SAFARI
Elba
01-07-2013

1.House on Fire
2.Promised you the World
3.Wanted you to Die
4.Nothing’s Gonna Stop
5.Up the Hill
6.Elba
7.John Wayne
8.Butterfly
9.Nowhere Line[/bs_collapse_item]
[/bs_collapse]