Maria Timm releases her second album

[bs_collapse]
[bs_collapse_item title=”Dansk” active=”active”]

I 2007 startede MARIA TIMM et band under eget navn og i oktober 2008 blev førstesinglen “Dirty Place” Ugens Uundgåelige på P3, og hun blev ligeledes nomineret til “Årets Talent” ved P3-Guld. Debutalbummet “The Plan” blev udgivet i 2009 og fik meget positiv kritik med på vejen.

På trods af debutalbummets succes har MARIA TIMM de sidste 2-3 år hovedsageligt spillet andres musik. Som hyret bassist/kor/guitarist har hun rejst landet rundt og tjent til dagen og vejen, uden at tænke alt for meget over det. Ved siden af dette indspillede hun sange og troede derfor, at hun var i gang med sit næste album, men inden sangene blev rigtigt klar, stod MARIA TIMM pludseligt uden penge, manager, booker og pladeselskab. Derfor besluttede hun, at skrotte de nye sange og starte på en frisk.

”Det var aldrig min plan, at der skulle gå så lang tid, inden jeg var klar med et nyt album, men vejen er kringlet, uforudsigelig og fuld af forhindringer, både de indre og de ydre! Derfor er det en stor forløsning for mig, endelig at stå her, bare stå her, lige et øjeblik og dvæle ved tanken om, at jeg gjorde det.”

Resultatet er blevet et alvorligt og personligt men også sprudlende opfindsomt og energisk album. Der findes ikke ét men flere omdrejningspunkter i alt fra at føle sig så afskåret fra resten af verden, at man ikke føler, man er sit eget centrum længere. Sangene handler også om at tage tyren ved hornene og gøre noget ved det, der ikke fungerer i ens liv og derudover, de kræfter og den energi der kan dukke op, når man løsriver sig fra et dårligt forhold eller en dårlig vane.

”Overordnet handler mit nye album om en svær periode i mit liv, hvor jeg tog nogle dårlige valg og min egen selvopfattelse blev fordrejet. Jeg endte med at hade mig selv, og mente jeg var et dårligt menneske. Med tiden og igennem sangskrivningen fik jeg øje på, at jeg kun er et menneske og alle fejler nu og da og sårer andre og sig selv. Det har været lidt af en renselsesproces, og jeg står nu på den anden side og føler mig forløst.”

MARIA TIMM’s andet soloalbum I Come Undone udkommer d. 11/3 2013 via Target Records.

MARIA TIMM Releaseshows 2013:

08-03-2013 – BETA, København
09-03-2013 – V58, Aarhus

MARIA TIMM
I Come Undone
Release: 11-03-13

Trackliste:
01. Sitting Far Away
02. We Believe
03. To Catch An Ocean
04. Come Undone
05. Vision And Sight
06. A Wrong
07. Sasha
08. View From A House
09. Up The Skirt
10. Paralyzed
11. My Leader
12. Better Days

www.facebook.com/mariatimmdk
www.targetrecords.dk

[/bs_collapse_item]
[/bs_collapse]