Helhorse is back with their second album “Oh Death”

[bs_collapse]
[bs_collapse_item title=”English” active=”not_active”]Danish sludge rock/metal band Helhorse is back with their second album “Oh Death”. The album will be released September 23rd 2013.

Tracklist:
01. Fuck Art, Let’s Kill
02. Hell Hath No Fury
03. The Seams Of Life
04. The Carnal Rage
05. Red Eye
06. Climb Through Fire
07. Kill Your Self
08. Diggin’ A Hole, Waiting To Die
09. Death Comes To The Sleeping
10. And His Name Is Death
11. Scorch The Earth

www.facebook.com/Helhorse
www.helhorse.dk/

[/bs_collapse_item]
[bs_collapse_item title=”Danish” active=”active”]

Mytiske helvedes heste, sydamerikanske døds-digte og livs eskapisme – Den 23. september er danske HELHORSE tilbage med deres andet album ”Oh Death”!

Emnerne og referencerne er mange når man taler om danske HELHORSE. Bandet, som blev dannet i de Københavnske baggårde og undergrundsscener, har fra starten set sig selv som en ægte bastard der ikke ville underligge sig smalle genrekonventioner eller forudindtagede ideer om ” hvordan man burde lyde”.

Efter en række markante koncerter med bl.a. Black Label Society, Monster Magnet og events som Spot Festival udgav bandet i 2011 deres debut album ”For Wolves And Vultures”.
Med den rå, nærmeste uhellige blanding af beskidt metal, punk og classic rock – ramte albummet plet på den nordiske rock/metal scene. Suppleret med eksplosive liveshows viste Helhorse at de var et band man skulle holde øje med. Som dagbladet Information skrev i deres Copenhell anbefalinger til 2011-udgaven: ”Helhorse lyder som bastard barnet mellem Black Sabbath og Black Flag”

“Oh Death” en ny begyndelse
Klogere, stærkere og mere fokuseret gik HELHORSE i studiet i 2012 for at indspille deres andet album. Men noget var sket. Det var tydeligt for bandet at de stod overfor en korsvej – skulle det blive mere beskidt, smadret, hårdere eller skulle det være noget andet?  Det var selvfølgelig ikke enten eller – det var både og! Der var simpelthen for mange ting at fortælle, for mange følelser og for stort et univers tilgængeligt for de seks medlemmer til at man kunne lave det samme album én gang til.

Dette skabte albummet “Oh Death”, et, til tider, snørklet univers der har døden som omdrejningspunkt, enten som den store befrier, den store sorg, det ultimative farvel eller det nødvendige eskapisme fra livet.

Ballader, punk eksplosioner og tunge, svedige riffs er alle aspekter på “Oh Death”, fælles for alle sangene er dog den store kærlighed for det store riff, de gode melodier og en stram sang konstruktion.
Lytter man nærmere til albummet vil man også kunne høre en mørkere tone, en større alvor og dybere tekster i forhold til debuten.
Alt dette pakket ind en Emil Buus (Grapehouse Studios) massive og fuldfede produktion, der viser et HELHORSE der spiller på alle cylindere og vælter ud af højtaleren.

Efter en endt Europa tour i maj 2013, som bl.a. inkluderede support for fremadstormende Kadavar og en plads på Spot Festival, er bandet klar til at udgive “Oh Death” i Europa. Dette bliver igen i selskab med deres legekammerater på Mighty Music.

I November tager HELHORSE på tour i hele Danmark som led i den kommende “Headbangers Ball tour” sammen med Solbrud og By The Patient.

Du finder den smukt filmede ”one take” live video til nummeret ”Death Comes To the Sleeping” som smagsprøve på det kommende album her.

HELHORSE
Oh Death
Udgivelsesdato: 23. September 2013
Trackliste:
01. Fuck Art, Let’s Kill
02. Hell Hath No Fury
03. The Seams Of Life
04. The Carnal Rage
05. Red Eye
06. Climb Through Fire
07. Kill Your Self
08. Diggin’ A Hole, Waiting To Die
09. Death Comes To The Sleeping
10. And His Name Is Death
11. Scorch The Earth

www.facebook.com/Helhorse
www.helhorse.dk/

[/bs_collapse_item]
[/bs_collapse]