Rikke Lie

Farverige RIKKE LIE er tilbage med nyt album

Farverige RIKKE LIE er tilbage med nyt album[spacer height=”40px”]

Hvad sker der, hvis en dansk sangerinde og sangskriver igennem mere end 15 år synger og spiller calabas med afrikanske bands og solister?

[spacer height=”20px”]
Det er der mulighed for at få svar på, når den københavnske sangerinde og sangskriver Rikke Lie udgiver sit andet soloalbum “Colour of My Time” d. 26. maj 2014.
[spacer height=”20px”]
Her er 10 sange, der elegant blander folk/pop og afrikansk musik i personlige fortællinger, smittende grooves, og en særlig blanding af melankoli og noget opløftende. Rikke Lie har allieret sig med afrikanske musikere samt musikere, der deler passionen for de mere komplekse rytmebaggrunde, vi normalt ikke hører i folk og pop-genren og som samtidig understøtter sangenes stemninger og budskaber.
[spacer height=”20px”]
Åbningsnummeret Cold Breeze er Rikke Lies kommentar til de politiske kræfter, der igennem det seneste tiår, som et led i deres værdipolitik, stempler mennesker med anden kulturel baggrund. Den fremadstormende gambianske koraspiller Dawda Jobarteh, som Rikke Lie har spillet med, siden han flyttede til Danmark, kommenterer fortællingen med sit sprudlende 21-strengs-instrument.
[spacer height=”20px”]
På nummeret Flashback backes RIkke Lie op af sangeren Tchando Embalo fra Guinea Bissau, der også medvirkede år tilbage på Hanne Boels ”Dark Passion”. Den danske folkemusiker Kristine Heebøl gæster med violin det personlige nummer Heart Beats & Blood, hvor Rikke Lies vokal leger med 6/8 rytmikken i en sang om blive handlingslammet af hårde oplevelser og tab og have svært ved at tage vigtige beslutninger og komme videre i livet.
[spacer height=”20px”]
Rikke Lie har skrevet sange siden hun var helt lille, blev uddannet som sanger fra Rytmisk Musikkonservatorium i 2001 og var siden yderst aktiv i sangskrivermiljøet, som medstifter af Kbh.’s første sangskriverklub Club Junction, hvor op mod 300 sangskrivere i 0‘erne afprøvede deres materiale med god lyd for et lydhørt publikum. Sideløbende har hun spillet koncerter i forskellige konstellationer med sin egen musik og sunget kor og spillet calabas med afrikanske musikere, heriblandt Tchando (Guinea-Bissau), Dawda Jobartheh (Gambia), Alain Apaloo (Togo), A.B Crentsil (Ghana) Vusi Mahlasela (Sydafrika), Katamanto Highlife (Ghana) m.fl.
[spacer height=”20px”]
Således skulle der gå 10 år siden debutalbummet “Style of Glamour” fra 2004, om hvilken GAFFAs Ivan Rod, skrev En – trods sin unge alder – autentisk kunstner med tyngde i sin vokal og international styrke i enkelte af sine numre”. Politikens Kim Skotte beskrev Rikke Lie som en singer-songwriter, der i musik og fraseringer diskret og sikker tager tone fra både jazz og country og mere latinske stemningslag”. 
[spacer height=”20px”]
Rikke Lies liv har budt på mange udfordringer i den periode – både af de grimme slags, som farens pludselige sygdom og død i 2006 og herefter et voldsomt brud efter et 7 år langt forhold. Barske år, der tager tid at få bearbejdet og omsat til kunst. Hertil kom de store udfordringer, der følger med, når man gifter sig og får et barn med en mand fra en helt anden kultur end Danmark (EU). Flere år med familiesammenføring, opholdstilladelse, integrationskontrakter og stram økonomi som eneforsørger samtidig med barsel, har været medvirkende til at udskyde processen omkring albummet her. Erfaringer, der i sin sammenhæng har forplantet sig og været med til at farve albummet. I sangen Old Capulana opfordrer Rikke Lie mennesker, der er rejst fra deres hjemland for at bo i en anden verdensdel, om at huske deres old capulana. Den succesfulde mozambikanske sangerinde Isabel Novella (som er Rikke Lies svigerinde) supplerer med sin hyldest til capulanaen – et farverigt bomuldsklæde, som går igen i kulturen på hele det afrikanske kontinent.
[spacer height=”20px”]
Medvirkende:
[spacer height=”20px”]
Rikke Lie                               Lead vocal, electric and acoustic guitar, piano
Tchando (GUB)                     Vocal (on track 2)
Isabel Novela (MZ)                Vocal (on track 3)
Daniel Shitrit                         Backing vocal (on track 4)
Dawda Jobarteh (GB)           Kora and cajun
Ayi Solomon (GH)                 Percussion
Maja Romm                          Electric guitar
Preben Carlsen                    Electric guitar
Ben Besiakov                       Piano and Hammond organ
Dan Hemmer                        Hammond organ and Moog
Kristine Heebøll                    Violin
Isildo Novela (MZ)                 Bass and Percussion
Yasser Pino (CU)                  Bass
Zoltan Czörsz Jr. (H)              Drums
[spacer height=”20px”]

På Rikke Lies “Colour of My Time” er livsglæden og drømmene i den grad i live!
[spacer height=”20px”]
Læs mere om Rikke Lies baggrund på www.facebook.com/rikkelie.dk og www.rikkelie.dk
[spacer height=”20px”]
“Colour Of My Time” udkommer via Target Records d. 26. maj 2014

Rikke Lie

Trackliste:01. Cold Breeze
02. Flashback
03. Old Capulana
04. Wasted Morning
05. Night Time
06. Kaleidoscope Surprise
07. Heart Beats & Blood
08. Something’s Changed
09. All That I Am
10. Songs From The Open Sea