Defecto

Med deres tredje fuldlængde album, Duality, sendte Defecto deres lyttere på endnu en forunderlig rejse ud i vovede, energiske og melodiske lydlandskaber. Bandet byder på en fandenivoldsk, in-your-face-attitude, samtidig med at lyrikken tager et dyk ned i personlige sondringer på godt og ondt.

Med inspiration fra livets op- og nedture, kombineres det hårde med det blide, hvilket har resulteret i tre albums fyldt med massive riffs, fængende omkvæd og teknisk overlegenhed.

Bandet blev dannet i 2011, da den grammy-vindende producer Flemming Rasmussen indledte et samarbejde med forsanger Nicklas Sonne. Senere kom leadguitarist Frederik Møller, trommeslager Mikkel Christensen og bassist Thomas Bartholin til. Året efter udgav de deres selvbetitlet debutep, der blev storrost af blandt andre Devilution. Bandet har siden udgivet to studiealbum, der har slået deres navn fast med syvtommersøm på den danske såvel som den udenlandske metalscene.

Defectos vej mod den internationale metalscene har været succesfuld, men også meget hektisk. Ganske få år efter bandets start, formået de at spille support for både Metallica og Rammstein, samt shows på nogle af Europas største rockfestivaler. Dette har etableret Defecto som et solidt liveband og med millioner af streams på tværs af streamingtjenesterne, har kvartetten bevist at deres lyd og fandenivoldskhed ræsonnerer dybt med en meget loyal fanskare.

Nyt album udkommer i 2024.

Booker:
Lars F. Larsen
lars@targetgroup.dk