Daniel Jul

19- årige Daniel Jul er et spirende skud på sangskriver-stammen. Han skriver og synger på dansk. Sangene handler om alt fra kærlighed, sorg og misbrug til andre samfundsrelaterede og hverdagslignende emner. Han skriver gerne om de ting i livet, som han selv har oplevet. De steder i verden, som han selv har besøgt. En ung mand med noget at fortælle. På scenen er Daniel nordjysk om tingene. Som sangskriver og musiker er han indlevende, ærlig og nede på jorden. Sammen med sit band er Daniel energisk og sprudlende når rampelyset tændes. Dette smitter, som oftest, af på hans publikum. Daniel er soloartist og tager derfor også ud alene med sin trofaste følgesvend – Guitaren. Med inspirations kilder som; Allan Olsen, Laura Mo, Jacob Dinesen og Tue West har Daniel et solidt musikalsk fundament som sangskriver, sanger og musiker.

Daniel er, hvis man skal dømme efter hans musikalske overbevisning, født i en forkert tidsalder. Han har aldrig fulgt populærkulturen, men lyttet til det musik, som han er opvokset med; Lars Lilholt, Kim Larsen, Johnny Madsen, Peter Belli osv. Det er dét han dyrker. Håndlavet musik fra hjertet, og med lyrikken i fokus.
 

Daniel startede med at skrive sange tidligt, og allerede som 11-12-årig dannede han sit første originale rockband sammen med 4 klassekammerater. Det var dog senere den akustiske guitar, der trak i ham, og han debuterede som solo artist som 14-årig, og har gjort det siden. Tiden som solo-artist startede i små og hårde musikalske kår. De fleste jobs blev spillet på værtshuse og bodegaer, hvor et sjældent lyttende publikum af skæve eksistenser, gav Daniel de første rigtige live-erfaringer. Senere vandt Daniel lokale konkurrencer, og debuterede på lokal-tv. 

Efter pladekontrakten kom på plads med Target Group, blev Daniel Jul hooket op med producer-teamet Thunder & Lightning Music (Jacob Dinesen, Peter Sommer) fra Aarhus har stået bag at producere og co-write ”Kærlighed Og Kildevand” og mastering er foregået i legendariske Medley Studios på Vesterbro. Samme model er planen at følge for det kommende singleforløb og en EP der forventes at se dagens lys i starten af 2019.
Daniel Jul er allerede booket til flere koncerter og festivaler i løbet af sommeren, bl.a. som opvarmning for Johnny Madsen d. 17. august til ”Fredagsfest i Karolinelund”, hvor Daniel vil optræde for det største publikum hidtil og samtidigt optage video til hans næste single.

(Daniel Jul havde en beef med Gulddreng på facebook for et års tid siden, som gik viralt med over 102.000 visninger og med spilletid på ANR. Link: https://www.mx.dk/underholdning/kendte/story/24286383  Link: https://www.facebook.com/daniel.j.andersen.3/posts/1169579826449024 )