Daniel Jul – Neonfisk

DANIEL JUL –”Neonfisk”

Order

Release 17 november-23

Neonfisk er et album hvor Daniel Jul sætter sig selv fri som sangskriver og sanger. Han viser at han har modet, viljen og lysten til at gå sine egne veje. Resultatet er et album, hvor sangene og udtrykket er stærkere end nogensinde. I et overvejende upoleret, eksperimenterende rock/folket univers, inviteres lytteren ind i et bramfrit og autentisk rum, hvor der hele tiden findes nye lag.

Albummets omdrejningspunkt er at finde ind til den man er, og at have modet til at turde at omfavne det. Sangene handler om at gøre op med sig selv, om at begå fejl, om misbrug, skæve eksistenser og bristede drømme. Men der er også en portion håb. Det er en accept af det uperfekte, og både direkte og indirekte hyldester til nogle af de markante sangskrivere, der har inspireret Daniel Jul. F.eks. på titelnummeret Neonfisk, hvor Daniel Jul bliver spurgt om han kan li’ jazz. Her lyder svaret i omkvædet: ”Jeg synes de tørre er bedst med Johnny Madsen”.

”Albummet er et produkt af en større rejse jeg har været på, både som artist og sangskriver, men også i mit civile liv, hvor jeg har skullet finde mig selv. Jeg har brugt det meste af mit liv på at gøre det, jeg troede alle andre syntes jeg skulle gøre. Så da jeg begyndte at arbejde på min nye plade, var det med en præmis om at være tro mod mig selv og gå min egen vej. Jeg har skulle finde et mod til at være ærlig og bramfri, og til at turde lukke andre ind i min sangskrivning, men også finde et mod til at lukke mig selv ind. Derfor ringede jeg til Christian Juncker, fordi jeg mente han var den rette sangskriverpartner, der kunne være med til at forløse drømmen om det her album. Jeg har brudt mig selv ned for at samle mig selv op igen, med det for øje at acceptere hvem jeg i virkeligheden er, og turde stå ved det og udtrykke det frit som menneske og som sangskriver og artist. Jeg er ikke perfekt, det er de færreste, men der er også en enorm kvalitet i det upolerede, og det har været en kæmpe gave for mig at omfavne det igennem arbejdet med albummet og de 11 sange der er derpå. Jeg er begyndt at se det smukke i det, der oftest betegnes som det grimme, skæve og upolerede, men jeg elsker det, fordi det ikke er iscenesat og fordi det er der ærligheden tit gemmer sig. Den grimme ælling lever stadig i bedste velgående og Johnny Madsen er udødelig. Jeg har elleve neonfisk i håndvasken, og der er ting jeg ikke tør sige som jeg har sagt til dem. Og jeg tror de sladrer.”

Albummet er produceret af Daniel Jul & Christian Juncker. Indspilningerne er foregået delvist i Daniel Juls soveværelse, i Christian Junckers køkken, eller I Bublebee3 studiet i Skovlunde. Vokaler og små tilføjelser er lavet i Medley Studios m. Jakob Groth, der også har lavet mix og master på albummet.

Vi spår at Daniel Jul opnår et gennembrud med dette modne og eftertænksomme album som står på skuldrene af danske kunstnere som Allan Olsen, Johnny Madsen og Peter Sommer,  mens det  sonisk også henter inspiration fra internationale acts som Billy Bragg, Bruce Springsteen og Ralph Mctell. Tag godt imod en nordjyske Daniel Jul og hans NEONFISK – som i den grad lyser op på danske sangskriver scene.