AMIN JENSEN udgiver “A Tenor’s Opera”

[bs_collapse]
[bs_collapse_item title=”English” active=”not_active”]N/A[/bs_collapse_item]
[bs_collapse_item title=”Danish” active=”active”]

[spacer height=”20px”]

Cover.1[spacer height=”20px”]

AMIN JENSEN udigver “A Tenor’s Opera”

[spacer height=”20px”]

Amin Jensen blev folkeeje da han op igennem 90’erne og start 00’erne gjorde sig bemærket for sine rammende parodier, sjove livs-betragtninger eller gennemhulninger af simple hverdags ting. Amin er entertainer, mere end han er stand-up komiker. For selvom han er et produkt af den danske stand-up genre, så har han formået at udvikle sig, og han benytter sig i dag af alle sine talenter, hvad enten det gælder som komiker, parodist eller som operasanger.

[spacer height=”20px”]

Operasangeren Amin
Det er dog de færreste der ved at Amin Jensen har sunget opera i 14 af de 20 år han har været aktiv i underholdningsbranchen. At Amin Jensen gik med en drøm om at være operasanger gik for alvor op for den brede befolkning da Luciano Pavarotti under sit besøg i Danmark, inviterede ham til Italien for at modtage personlig undervisning af den legendariske operasanger. Desværre døde Pavarotti, året efter så drømmen blev ikke til noget. Men besøget og mødet med Pavarotti tændte alligevel en gnist i Amin og han begyndte for alvor at fokusere på Operaen i de efterfølgende år. I 2008 skrev Amin en sang til Pavarotti der endte i finalen til Melodi Grand Prix i 2008, og det har givet mod på meget mere.

[spacer height=”20px”]

Amin Jensen begynder fremadrettet at inkorporere operaen i højere grad i sine optrædener. Det starter med en Nessun Dorma i showet Stort, og har siden udviklet sig til at han har komponeret en ny arie til hvert show han har lavet. Nu til hans 20 års jubilæum har han besluttet for at gå hele vejen ned at Operaens store sti, med sin egen opera cd.

[spacer height=”20px”]

Dachau
Efter kyndig undervisning af Bonna Søndberg som af mange betragtes som den største danske operasangerinde i dette århundrede, er Amin Jensen klar med ”A Tenor’s Opera” der består af 10 numre indspillet med Prag Philharmoniks 80 mands store orkester. To af numrene er skrevet af Amin selv, og udover den kendte ”Luciano” har han i samarbejde med Wolfgang Kæfer skrevet og komponeret ”Dachau”.
Amin forklarer: ”Dachau” er skrevet til min mormors ven der overlede i over 2 år i en koncentrationslejr under krigen. Der gik 25 år før han havde taget sig sammen til at besøge lejren igen. Sangen forsøger at beskrive hans oplevelser, og hverdagen på det gudsforladte sted.

[spacer height=”20px”]

Det er ikke første gang at Amin Jensen udgiver et album. I 2006 udgav Amin ”It Feels Right” der bestod af 12 sange Amin selv havde skrevet. Albummet solgte i mange uger flere albums end selveste Bruce Springsteen og har i dag opnået guld certificering for mere end 20.000 solgte eksemplarer.
[spacer height=”20px”]
Albummet a Tenor’s Opera udkommer d. 24 januar.

[spacer height=”20px”]

Target_Logo_web.2

[spacer height=”20px”]

[/bs_collapse_item]
[/bs_collapse]