Ællevild – Hele Dagen Lang

ÆLLEVILD –”Hele Dagen Lang”

Order

Release 12 april-24

Target udsender Ællevild plade til børn

Mangen en forælder kender nok til den type musik, som utvetydigt henvender sig til børn: med knald og bang og mange farver, og numre man som voksen ikke har brug for at høre meget mere end én gang, men som alligevel bliver sat på repeat. Hvorfor er det så uinspireret? Kan det laves på en anden måde?

Netop den oplevelse sad Michael Hvolgaard Andersen fra Target Group med, og han kontaktede derfor i foråret 2021 violinist mm. Laura Emilie Beck for at dele idéen om en børneplade. En plade med en tone af nordisk folk, og numre som tager både børn og voksne seriøst. Idéen blev grebet og efter 2,5 års musiceren kommer Ællevilds debutalbum Hele Dagen Lang nu på gaden.

Hele Dagen Lang indeholder 11 numre med bidrag fra en række dygtige musikere kendt fra den danske folk og metalscene. Der er nye numre skrevet af både børn og voksne, gamle sange med ny musik, gamle melodier med ny tekst og alt derimellem. Der er sange om trolde, om naturen, om følelser og ikke mindst om faren ved at gå på æblerov i naboens have. At der skulle gå 2,5 år fra idéen var undfanget til pladen blev født er ikke besynderligt, de lykkelige omstændigheder taget i betragtning.

”Forestil dig en børnefamilie, der skal ud ad døren” griner Ambrosius Mesterton Graae, den anden af drivkræfterne bag Ællevild. ”Man har en plan A, og er næsten klar til at gå ud ad døren, men så er der en der skal lave bæ og mens man lægger plan B, er der en anden der tager alt sit tøj af, og så laver man en plan C, der falder til jorden sammen med den tredje, der snubler og slår hovedet og skal have plaster på. Det lykkes alligevel alt sammen til sidst – i en sky af kærlighed og en passende mængde frustration. Ca. sådan er Hele Dagen Lang blevet født”.

Netop børnefamilien har været udgangspunktet for tilblivelsen af Hele Dagen Lang. Den er skabt af far, mor, deres 3 børn og en vidunderlig udvidet musikfamilie, bestående af forældrenes ældste og bedste musikalske legekammerater.

Ællevild er:
Laura Emilie Beck
Ambrosius Mesterton Graae

Hele Dagen Lang indeholder bidrag fra:
Patrick Ajasso: Circus Mind, Sort mekanisk Kat
Marco Angioni: Meridian, Street Fighter The Band og Withering Surface
Alvilde Mesterton Beck
Ellanor Mesterton Beck
Troels Dueholm: Huldre, Lurpakket, Auroq, Almune, Cantiamo, Domkoret i Odense og formentlig en del flere
Mia Guldhammer: Virelai, Mallebrok, Grabow/Guldhammer (der vandt 2 DMA Roots priser i 2023), Mia
Guldhammer & Morten Alfred Høirup, Nøkken og formentlig mange flere
Bjarne Kristiansen: Huldre, Eldjudnir
Jacob Hee Lund: Huldre, Heilung, Virelai, Auroq, Mallebrok, Eldjudnir og formentlig en del flere