Tue Track

TUE TRACK – ARCHIVES VOL.1 – In English 

 

Ti år efter han udgav “Rockin’” samler Tue Track op på perlerne fra sit kreative overskudslager på opfølgeren “Archives Volume 1 – In English”.

 

Han er en hiphop-legende, kendt som en tredjedel af Malk De Koijn og Xtra Naan samt som halvdelen af Ponyblod. Men i 2005 stod stod Tue Track på egne ben, da han under navnet Track72 udsendte produceralbummet “Rockin’”. Herpå samarbejdede han med både nationale og internationale kunstnere i et univers der blandende hiphop, funk og electro. Udgivelsen blev en anmelderrost succes og bragte ham rundt i Danmark og til udlandet:

 

“Track72 spillede til P3 Guld og på Roskilde Festival med “Rockin’”, men herhjemme ved de fleste næppe, at den åbnede dørene, for at komme ud i Europa, USA og Canada. Blandt andet spillede vi sammen med KRS-One i Frankrig,”

– Tue Track

 

Blasts from the past og bidder af fremtiden

 

Siden “Rockin’” har Tue Track primært leveret produktioner til dansksprogede projekter, i hvert fald af de, vi kender til. For der er løbende blevet indspillet sange med engelsksprogede kunstnere, der blot ikke har set dagens lys – indtil nu.

 

“Jeg vidste jo, at jeg havde alle de her numre liggende, der var på højde med mine bedste. Nogle af numrene er fra tiden omkring “Rockin’” andre lidt senere, og et par af produktionerne er helt nye. Det er derfor jeg har besluttet at rydde op på skrivebordet og vise, hvad jeg har haft liggende i arkiverne.” – Tue Track

 

Det er blevet til “Archives Volume 1 – In English”. Albummet ligger i forlængelse af ti-års-jubilæet for “Rockin’” men står også på egne ben.  Det er Tue Track på produktion og på mikrofon finder vi et stærkt hold af nye og gamle samarbejdspartnere, blandt andet Wildchild fra Californien og Maylay Sparks fra Philadelphia, der også medvirkede på “Rockin’”, samt den danske himmelstormer Negash Ali og den svenske rap-pioner ADL.

 

Syret astrofunk og sexede hip-hop samples

 

På albummet suges lytteren ind i en verden af astrofunk og sexede samples. Tue Track er blevet kaldt en sampletroldmand, og den titel fornægter sig ikke på Albummet. Hans lyd er stram men spænder bredt. Det ene øjeblik er stilen knastør og minimalistisk, i det næste forvandles beatet til et melodisk og sexet lydtæppe. Nogle af numrene har ligget i skuffen længe, men det er først nu, det hele er blevet pudset og poleret, mixet og masteret. Tilsammen bliver det til en helstøbt helhed, der for fans og feinschmeckere vil føje ekstra dimensioner til Tue Tracks univers, og for førstegangslyttere vil være en åbning til musikken fra en hårdtarbejdende, grænsesøgende og til tider legesyg producer.

 

Tue Track “Archives Volume 1 – In English” udkommer på LP og digitalt  d.  27/11 – 2015.