Claus Funch

Claus Funch har haft sin gang på den danske musikscene i mange år, og det har ført til pladeudgivelser som frontmand i bandet Funch og som en del af trioen Jaruni, Moura and Wesko sammen med bl.a. Tue West. Sideløbende med disse projekter har han været fuldt optaget af sine øvrige bands, Dear Lake og Lost My Heart In Copenhagen, men de seneste fem år har også tilføjet ham en besættende iver efter at finde ind til kernen af sit personlige musikalske univers. For tre år siden opsagde han derfor sin lejlighed og flyttede ind under flygelet i sit studie for at skrive og indspille musik til det, der nu er hans første soloplade, Interpersonal Relationships. Et album, der fuldt ud bærer præg af hans mange år som musiker og bag disken i diverse pladebutikker.

 

”Jeg har altid gjort en dyd ud af at skille musikken ad og ikke kun lytte til helheden. Reaktionerne skal komme fra hjertet og fra en mavefornemmelse, og dette afspejles i Interpersonal Relationships”, forklarer Claus Funch.

 

Interpersonal Relationships bryder med den gængse sangskrivningsskabelon og den umiddelbare norm. Musikken er skabt til at fænge, men samtidig også at overraske, og den understøttes af et lyrisk univers, som er dybt personligt og er skrevet ud fra Claus Funchs egne erfaringer – fra faderens død til oplevelsen af selv at blive far. Det er ikke nødvendigvis korrekt lyrik, men det er ægte.

 

Claus Funch har og har altid haft mange musikalske jern i ilden, men med Interpersonal Relationships tager han det første skridt mod at slå sit eget navn fast på det musikalske landkort.

foto-1 ClausFunch_Cover