Anne Dorte Michelsen

 

ANNE DORTE MICHELSEN –  DE VOKSNES RÆKKER

 

Anne Dorte Michelsen er nu klar med sit 13. soloalbum, der har fået titlen: De Voksnes Rækker. Sangeren og sangskriveren med den velkendte og nærværende stemme, har i samarbejde med guitarist og producer Billy Cross skabt et elegant og tidsløst album, bestående af 11 sange, der med stor intimitet kredser smukt om alt det livet er gjort af;  fra cykelturen gennem forstædernes våde gader, til håbet om at finde nye veje og mål i livet.

 

Sangene fra ’De Voksnes Rækker’ er ikke så meget anderledes end sange skrevet på andre tidspunkter af livet, men de har måske en undertone af forbløffelse over tidens gang, og en kant af stille desperation over de realiteter der efterhånden tårner sig op.  Regnskabernes timer står i kø og og det er efterhånden blevet klart, at erfaring og modenhed (måske heldigvis) ikke er det samme evigt overblik og veltilfreds sathed.

 

Sammen med nogle af nordens bedste musikere har Cross og Michelsen på dette album ramt den samme fortættede og sårbare åbenhed, som kendtegnede deres samarbejde tilbage i 80’erne, hvor et album som ”Mellem dig mig” fra 83 for længst har fået klassikerstatus, og deres andet fælles udspil: ”Næste dans” fra 1986, banede vej for Michelsens senere gennembrud i Japan.

For at følge ”De Voksnes rækker” til dørs medvirker samtlige musikere fra studieindspilngerne  på den kommende Danmarksturne, bestående af 18 koncerter i perioden oktober /november måned: Per Christian Frost (bas), Dan Hemmer (orgel, keys, flygel), Rasmusk Kihlberg (trommer og perc) og Billy Cross (guitar)

 

Den internationalt kendte, danske forfatter Dorte Nohrs skriver om Anne Dorte Michelsen og ”De Voksnes Rækker”:

 

“Det er enkle sange, sange uden ironi og manerer, og båret af et ønske om at møde nogen. Finere kan det næsten ikke være, og det er ikke tilfældigt at de fleste danskere kender Anne Dorte Michelsens sange – og kan, og vil, synge med. Sangene vil én noget, og rækker melodisk ud efter en, og så pludselig står man der i sit køkken og synger med på omkvæd om savn og lykke midt i livet. Det er et sjældent og fint møde, modent og nøgent. Og så dette: at få det svære til at virke let er den vanskeligste kunst af alle. Anne Dorte Michelsen er en mester i den.” -Dorthe Nors.

 

Hvorfor ligger hun ned? Det er et mentalt udtryk for noget kropsligt. Hun har stået op længe og nu ligger hun lidt, ser tingene fra et andet perspektiv. Hun rejser sig sikkert snart op igen.

——————–

 

Release koncert d. 28 Oktober på PH Cafeen på Vesterbro i KBH. 

https://www.facebook.com/events/1677443609151963/

 

Øvrig Tourplan:

http://annedortemichelsen.dk/koncerter/

 

Anne Dorte Michelsen album cover 2015 Michelsen_Bramsen_202