Juncker

JUNCKER TILBAGE MED “WALLENBERG”

Familien Beha har skiftet båden Havana ud med et tidligere svensk kystvagtsskibWallenberg og har sat kurs mod Nordpolen. Juncker, som skrev titelsangen Havana til Kurs Mod Fjerne Kyster, har også sat melodi og tekst på næste kapitel med sangen Wallenberg, som snart sejler henover landets tv-skærme.

Juncker fortæller:
”Det er klart det er en kæmpe opgave og en stor udfordring at lave sådan en sang, ikke mindst i kølvandet på ”Havana”, som jo blev et ret stort hit og allemandseje. Der er jo en masse forventninger og samtidig en masse ting, som adskiller den nye serie fra den gamle, som jeg skal forsøge at presse ned i et par minutters musik, men som altid har jeg egentlig bare lukket øjnene og skrevet det, der faldt mig ind. Noget af det, der kendetegner den nye serie, er groft sagt, at denne rejse ikke blot er endnu en oplevelse af og fantastisk formidling af verden, men også rummer en portion forholden sig til verden, idet rejsen mod nord byder på tydelige konsekvenser af klimaforandringerne. Og Wallenbergs tunge motorik har også sat sig i et andet musikalsk udtryk. Hvor ”Havana” havde et meget glidende, vindbåret sejlskibs lethed, har ”Walllenberg” en tungere muskulatur og måske lidt mere tyngde på tekstsiden. 

Da jeg udgav mit seneste album ”Globus NV” for et års tid siden, kontaktede jeg Mikkel Beha, om han havde lyst til, at jeg kom og spillede ”Havana” og nogle af mine nye sange for at præsentere mit nye album i forbindelse med hans foredrag landet rundt som en slags opvarmning. Den var han med på, og det var Theis og Emil også. Undervejs faldt vi i snak, selvfølgelig, og jeg kunne ikke dy mig, da det gik op for mig, at et nyt skib så at sige var sat i søen, og jeg spurgte, om jeg måtte prøve at lave et uforpligtende bud på en sang til deres nye tv-serie. Et par uger efter mødtes jeg med Emil i Medley Studiet, som var meget tilfreds med sangen og straks fik spillet den for sin familie og tv-holdet, som alle synes sangen var den rette. Forinden havde jeg haft et par telefonsamtaler med Emil om seriens og indirekte sangens indhold, så jeg havde et lille kompas at navigere efter. Jeg kan huske en dag, hvor jeg luftede min hund, hvor jeg talte med Emil, og vi kom til at tale om alt det der med, at vi er lavet af vand, vores blodårer ligner træers grene og trækronerne vores bronkier. Og den organiske sammensmeltning fortalte Emil, han netop oplevede, når han dykkede i Ishavet med hvaler og når han stod ved roret. Og det var også dette element, der bl.a. drev ham som motivation på endnu en rejse for, på baggrund af den tætte tilknytning til naturen, havet og dyrelivet, at fortælle i endnu et program, at alt så at sige er forbundet. Og så var jeg ligesom i gang med teksten – ”Vi er i samme båd på et gammelt skib. Jeg kan mærke havets bølger i mit blod slå mod skrænten af min hud”.

Sangen er indspillet i Medley Studiet på Vesterbro i samarbejde med Jakob Groth, som også producerede Junckers seneste album ”Globus NV”. Desuden byder ”Wallenberg” på et par gæster fra Junckers kommende projekt Mynsterland Øst, som er en sammenslutning af folkeorkesteret Mynsterland og Jonas Breum og Juncker. Så som en lille smagsprøve kan man her høre Juncker i samspil med et par af landets fineste folkemusikere – Mathæus Bech på kontrabas og Justine Boesen på harmonika. 

JUNKER
“Wallenberg” digital single
Udkommer: 19. april 2019

Christian Juncker (f. 1975) debuterede i 1995 med gruppen Bloom. Har som Juncker har udgivet de fire albums ”Snork City” (2004), ”Det Sort-Hvide Hotel” (2006), ”Pt” (2007), ”Noia Noia” (2012) og et album med genindspilninger ”L’esprit de la escalier” (2014).

Fik senest bred succes med nummeret ”Havana” i 2014, der var kendingsmelodi til rejseprogrammet ”Med Kurs Mod Fjerne Kyster”, der fulgte Mikkel Beha Erichsen og familien på en 3 år lang sørejse jorden rundt.

Juncker nyJuncker2013-forsidecover_1400x1400Juncker foto 20161 - 85_SH2 - 85_SH3 - 85_SH4 - 85_SH

018-02-20 22:30:16