Balí

spotify_small

Balí er det nye stjerneskud på den danske pophimmel. Balí består af 23-årige Jonas Kjeldgaard og 24-årige Jakob Flansmose, der sammen laver elektronisk popmusik. Gennem et ungdommeligt perspektiv bliver man trukket gennem singlelivets op og nedture på såvel byturene som i de ensomme stunder. Bandet har oprindeligt rødder i Viborg, men har i de seneste år boet i Aarhus.

Jakob og Jonas mødte hinanden gennem det lokale musikmiljø i Viborg. Viborg var på daværende tidspunkt præget af mange musikanter med en forkærlighed til den jazzede sound. Jonas var træt af, at der ikke var nogen, der anerkendte popmusikken i ligeså høj grad som ham selv. Det var på det tidspunkt, at Jonas hørte om den jævnaldrende herre, Jakob, som havde lignende præferencer inden for poppen. I sommeren 2013 mødtes de for at færdigskrive en sang, og siden da har de holdt sammen.

Producer Carsten Heller (Nephew, Spleen United, Duné, The Minds Of 99 etc.) fik hurtigt øjnene op for duoen, og har produceret debut singlen ”Can’t Slip”.

Balí forklarer selv om ”Can’t Slip”:
”Can’t Slip handler om en mand, der selv tror, at han har styr på det hele. I de sene nattetimer, får han øje på den smukkeste kvinde på klubben, hvorfor han fyrer den helt store charmeoffensiv på. Kvinden synes hele situationen er komisk og spiller med på legen. Flirten mellem de 2, munder aldrig rigtig ud i andet end dans og pjat til herrens helt store skuffelse. Selv efter nederlaget er han aldrig rigtigt i stand til at se indad, men holder hovedet og selvtilliden højt.
Et andet emne der ligger lidt mere underforstået i sangen er lysten til perfektionisme. Altså at man gerne vil fremstå som en der kan det hele, og har styr på det hele, men I virkeligheden har vi jo alle vores mangler, og det er også dette vi ser her. Vedkommende som beskrives jagter denne kvinde, denne perfektionisme, men taber slaget”